Planty
Πολλαπλασιαστικό υλικό & Εφόδια
ΑρχικήΠολλαπλασιαστικό ΥλικόΕφόδιαΚηποτεχνία - ΚηπουρικήΝέα ΠροιόνταΚατάλογοι - ΦυλλάδιαΤεχνική ΥποστήριξηΦωτογραφίεςΕπικοινωνία
Γκαζόν
Φάκελα Natura
Κοκκάρι
Φυτοχώματα
Λιπάσματα Ερασιτεχνικά
Γκαζόν

Η μακρόχρονη εμπειρία μας στους σπόρους Χλοοτάπητων, δημιούργησε μια γκάμα σπόρων από μίγματα και ξεχωριστές ποικιλίες που μπορούν να εξασφαλίσουν μια επιτυχημένη εγκατάσταση χλοοτάπητα σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Η ιδιομορφία και το ποικίλο εδαφοκλιματικό περιβάλλον της χώρας μας, κάνουν ιδιαίτερα καθοριστικό παράγοντα την σωστή επιλογή του σπόρου που θα χρησιμοποιηθεί. Θα είναι μίγμα ή χωριστό είδος, με ποιά σύνθεση μιγμάτων και με ποιές ποικιλίες; 


  

Οι προτάσεις μας ομαδοποιούνται σε δύο βασικές κατηγορίες στα μίγματα και στις καθαρές ποικιλίες. Οι σπόροι προέρχονται από τον οίκο DLF της Δανίας.


ΜΙΓΜΑΤΑ ΓΚΑΖΟΝ
 

SPORTSMASTER 
(5% Lolium perenne Sauvignon 5% Lolium perenne Margarita 35% Festuca arundinacea Cochise / Montserrat 35% Festuca arundinacea Olympic Gold 10% Poa pratensis Conni 10% Poa pratensis Platini/Panturo)
Μίγμα με εξαιρετική αντοχή στην καταπόνηση γηπέδων ποδοσφαίρου και περιοχών με έντονη χρήση και ταλαιπωρία του τάπητα. Η
Festuca Αrudinaceae δίνει τις αντοχές στην ξηρασία και στη ζέστη, οι "απαλής υφής" ποικιλίες του Lolium Perenne και η Poa Pratensis στην αντοχή και στην καταπόνηση με γρήγορη εγκατάσταση και αποκατάσταση μετά τη χρήση.
Εποχή σποράς: Άνοιξη - Φθινόπωρο.
Ποσότητα σπόρου: 35-40 Kgr/στρ.


TALL FESCUE TOP MIX
 
(33% Festuca arundinacea Masterpiece, 33% Festuca arundinacea Olympic gold, 33% Festuca arundinacea Debussy 1)
Μίγμα από τρεις άριστες ποικιλίες φεστούκας που ταιριάζουν μεταξύ τους καθώς η μία συμπληρώνει την άλλη και ένα μικρό ποσοστό Poa Pratensis. Τα συνδυαστικά χαρακτηριστικά του μίγματος υπερτερούν. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για γήπεδα (έντονη καταπόνηση) αλλά και υψηλής αισθητικής τάπητες. Έχει κορυφαία αντοχή και συμπεριφορά το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα. Ο τάπητας είναι πυκνός και έντονα ανταγωνιστικός με αντοχές σε σκωρίαση, ελμινθοσπόριο και φουζάριο.
Εποχή σποράς: Άνοιξη - Φθινόπωρο.
Ποσότητα σπόρου: 35-40 Kgr/στρ.
 
 

21 SUPER SPECIAL 
(20% Lolium perenne Esquire/ 45% Festuca rubra Maxima/ 10% Poa pratensis Balin/ 10% Festuca rubra commutata  Calliope / 10% Festuca ovina Ridu/ 5% Agrostis tenuis Golfin)
Κορυφαίο μίγμα γενικής χρήσης με ιδανική σύνθεση. Δίνει ομοιόμορφο, καταπράσινο τάπητα χειμώνα-καλοκαίρι, λεπτής υφής και άριστης εμφάνισης. Χαρακτηριστικά του: η γρήγορη εγκατάσταση, η καλή αντοχή στην ξηρασία και στις χαμηλές θερμοκρασίες καθώς και στη σκιά. Επίσης έχει πολύ καλή προσαρμοστικότητα σε ποικιλία εδαφοκλιματικών συνθηκών και πολύ καλές αντοχές στις ασθένειες.
 
Εποχή σποράς: Άνοιξη - Φθινόπωρο.
Ποσότητα σπόρου: 40-50 Kgr/στρ.


WEMBLEY SUPER και HOT 
Σε δύο τύπους: SUPER (30% Poa pratensis  Balin / 20% Festuca rubra-rubra Calianna / 10% Festuca rubra commutata Capriccio / 40% Lolium perenne Esquire) για ψυχρές περιοχές και HOT (15% Poa pratensis  Balin / 20% Festuca rubra Maxima / 50% Festuca arudinaceae Fawn / 15% Lolium perenne Belida) για θερμές περιοχές. 

Το πιο κατάλληλο μίγμα για γήπεδα, αθλητικούς χώρους, πάρκα και γενικά χώρους που καταπονούνται έντονα. Έχει εξαιρετική αντοχή στο πάτημα και στη μηχανική καταπόνηση, γρήγορη ταχύτητα αναβλάστησης και επαναφοράς στην αρχική κατάσταση και πολύ καλή αντοχή τις ασθένειες. Έχει δώσει άριστα αποτελέσματα σε πολλά γήπεδα πολλές περιοχές της χώρας. 
Εποχή σποράς: Άνοιξη - Φθινόπωρο.
Ποσότητα σπόρου: 40-50 Kgr/στρ. 


 

 
 
 
ΕΙΔΗ - ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΓΚΑΖΟΝ

FESTUCA ARUDINACEAE - Olympic Gold
Κορυφαία Festuca τελευταίας γενιάς, με βάση τα αποτελέσματα των Αμερικάνικων δοκιμών στις πρώτες θέσεις και γραμμένη το 2003 στον Ευρωπαϊκό κατάλογο ποικιλιών. Δίνει κορυφαίας ποιότητας χλοοτάπητα με σκούρο πράσινο και λεπτό φύλλωμα, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε λίπανση και άρδευση. Έχει εξαιρετικά μεγάλη αντοχή στην ξηρασία, στο πάτημα και άριστο ποσοστό εδαφοκάλυψης όλες τις εποχές. Η πολύ υψηλή ανθεκτικότητα σε ασθένειες όπως ριζοκτόνια, πύθιο, ελμινθοσπόριο και άλλες, ελαχιστοποιεί τις μυκητολογικές προσβολές, εκμηδενίζοντας τα προβλήματα και τις πολυδάπανες επεμβάσεις με μυκητοκτόνα.  
Εποχή σποράς: Άνοιξη - Φθινόπωρο.
Ποσότητα σπόρου: 40-50 Kgr/στρ. 


FESTUCA ARUDINACEAE - Fine lawn
Κλασική ποικιλία φεστούκας για χλοοτάπητα με πολύ καλή προσαρμοστικότητα και καλή συμπεριφορά στο κρύο, στη ζέστη, στην ξηρασία και στη σκιά. Δίνει καλής ποιότητας τάπητα με πολύ καλό χρώμα και καλή αντοχή στο πάτημα. Η Finelawn 1 έχει βελτιωθεί και παρουσιάζει πολύ καλή αντοχή στις ασθένειες όπως ριζοκτόνια, κερκόσπορα, φουζάριο κ.α.  
Εποχή σποράς: Άνοιξη - Φθινόπωρο.
Ποσότητα σπόρου: 40-50 Kgr/στρ.


FESTUCA ARUDINACEAE - Fawn

Από τις πιο παλιές ποικιλίες. Είναι χονδρόφυλλη και τραχιά δίνοντας έναν μέτριας εμφάνισης τάπητα. Έχει πολύ βαθύ ριζικό σύστημα και κορυφαία αντοχή στην ξηρασία. 
Εποχή σποράς: Άνοιξη - Φθινόπωρο.
Ποσότητα σπόρου: 40-50 Kgr/στρ.


CYNODON DACTYLON (Aγριάδα ή ουγκάντα ή βερμούδα) 

Θερμόφιλο είδος γκαζόν κατάλληλο για τις πιο θερμές και ήπιες περιοχές. Δίνει τάπητα μεγάλης αντοχής ο οποίος μπορεί να ευδοκιμήσει και σε άγονα εδάφη με μικρές απαιτήσεις σε νερό και φροντίδα. Έχει μεγάλη αντοχή στην αλατότητα και είναι το πιο κατάλληλο για παραθαλάσσιες περιοχές. Το χειμώνα πέφτει σε λήθαργο κιτρινίζει και ξαναβλασταίνει την άνοιξη.
Εποχή σποράς: Άνοιξη - Καλοκαίρι.
Ποσότητα σπόρου: 10-15 Kgr/στρ. 


ΚΙΚΟΥΓΙΟΥ (Pennisetum clandesrinum) 

Θερμόφιλο είδος ζωηρής βλάστησης κατάλληλο για παραθαλάσσιες περιοχές. Ανθεκτικό στο πάτημα, στην ξηρασία και στις υψηλές θερμοκρασίες. Χαμηλές ανάγκες σε συντήρηση, ανθεκτικό σε ασθένειες, καλύτερη αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες από την κοινή αγριάδα.
Εποχή σποράς: Άνοιξη - Καλοκαίρι.
Ποσότητα σπόρου: 8-10 Kgr/στρ.

                          
DICHONDRA REPPENS (Διχόνδρα ή Τριφυλλάκι) 
Ένα ξεχωριστό πλατύφυλλο είδος που χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για διακοσμητικούς χλοοτάπητες. Δημιουργεί ένα πυκνό και πολύ κοντό τάπητα, σκούρου πράσινου χρώματος ο οποίος σχεδόν ποτέ δεν κουρεύεται. Αναπτύσσεται οριζόντια και όχι κατακόρυφα και καλύπτει κάθε κενή επιφάνεια καταπνίγοντας τα ζιζάνια. Ευδοκιμεί σε φωτεινά και ημισκιερά μέρη.
Εποχή σποράς: Άνοιξη - Καλοκαίρι, φυτρώνει πολύ αργά ενώ ο σπόρος είναι επικαλυμμένος.
Ποσότητα σπόρου: 10-15 gr/ m2.


TRIFOLIUM REPENS (Avalon) 
Καλλωπιστικό τριφύλλι. Σπέρνεται μόνο του ή μαζί με άλλα είδη γκαζόν. Εφοδιάζει το έδαφος και τα άλλα φυτά με άζωτο και περιορίζει τις αζωτούχες λιπάνσεις. Συνιστάται για οικολογικούς χλοοτάπητες.
Εποχή σποράς: Φθινόπωρο - Άνοιξη.
Ποσότητα σπόρου: 8-10 Kgr/στρ.

ΑρχικήΠολλαπλασιαστικό ΥλικόΕφόδιαΚηποτεχνία - ΚηπουρικήΝέα ΠροιόνταΚατάλογοι - ΦυλλάδιαΤεχνική ΥποστήριξηΦωτογραφίεςΕπικοινωνία