Planty
Πολλαπλασιαστικό υλικό & Εφόδια
ΑρχικήΠολλαπλασιαστικό ΥλικόΕφόδιαΚηποτεχνία - ΚηπουρικήΝέα ΠροιόνταΚατάλογοι - ΦυλλάδιαΤεχνική ΥποστήριξηΦωτογραφίεςΕπικοινωνία
Τύρφες
Πλαστικά Καλλιέργειας
Λιπάσματα
Βερμικουλίτης
Περλίτης
GreenPlugs
Καλάμια Bamboo
Δίχτυα Σκίασης - Πανιά Εδαφοκάλυψης
Βιολογικά Σκευάσματα
Σκιαστικά Θερμοκηπίων
Βιολογικά Σκευάσματα

RADISCUDO (βάκιλοι) για ΜΥΚΗΤΕΣ ΡΙΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
όπως Fusarium, Pythium, Phytophthora, Verticillium, Rhizoctonia, Sclerotinia, Phoma

  

Με το υγρό σκεύασμα μπορούμε να εμβαπτίσουμε ή να ποτίσουμε τους δίσκους σποροφύτων ή μοσχευμάτων. Συνδυάζεται με οποιοδήποτε χημικό μυκητοκτόνο 
εκτός από χαλκό και θειάφι. Η δόση είναι 1.000cc RADISCUDO σε 100Lt νερό.

Με το σκεύασμα σε σκόνη μπορούμε να «σκονίσουμε» τα άριζα μοσχεύματα πριν το κάρφωμα για τη ριζοβόληση. Η μορφή αυτή αργεί να αποδεσμευθεί ενώ προστατεύει από μυκητολογικές προσβολές το άριζο μόσχευμα, βοηθώντας την ανάπτυξη του κάλου.

Οι βάκιλοι αυτοί επενδύουν την ρίζα, ενώ εισέρχονται και διασυστηματικά εκλύοντας ένζυμα που εμποδίζουν ή σκοτώνουν παθογόνα ριζικού συστήματος (Πύθιο, Φυτόφθορα, Ριζοκτόνια, Φουζάριο, Βερτιτσίλιο, Σκληρωτίνια κλπ). Η διάρκεια δράσης του σκευάσματος είναι 2 εβδομάδες. Οι βάκιλοι δεν αποικίζουν και δεν πολλαπλασιάζονται, δεν παρασιτούν στους μύκητες αλλά εμποδίζουν την ανάπτυξή των με τα ένζυμα που παράγουν. 

Στις περιόδους κατά τις οποίες έχουμε έξαρση παθογόνων, επαναλαμβάνουμε την εφαρμογή του σκευάσματος ανά 2 εβδομάδες μόνο του ή μαζί με κάποιο χημικό σκεύασμα.

Εφαρμόζεται προς το τέλος του ποτίσματος ώστε να μείνει στην ρίζα και να μη βγει από την γλάστρα.

Διαθέσιμες συσκευασίες: 1 Lt, 5 LtRIZOSPRINT (μυκόριζα) για ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΛΟΥΣΙΟΥ ΡΙΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Κατά την σπορά ή την μεταφύτευση αναμειγνύουμε 2 - 2,5 κιλά RIZOSPRINT (μυκόριζα της οικογένειας Glomus spp) ανά 1 κυβικό χώματος και εκεί βάζουμε τους σπόρους, τα σπορόφυτα ή τα μοσχεύματα. Είναι στερεό και εφαρμόζεται μόνο με ανάμειξη με την τύρφη ή το υπόστρωμα. Δεν διαλύεται στο νερό.

Η συμβίωση του μύκητα με το φυτό:

1. Αυξάνει το ριζικό σύστημα και έχουμε καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών στοιχείων, νερού και αντοχή σε επιθέσεις παθογόνων.

2. Βοηθά στην ξυλοποίηση της ρίζας.

3. Διεγείρει την παραγωγή αντιοξειδωτικών ουσιών ενδογενώς, οι οποίες ενισχύουν την ανάπτυξη του φυτού

Στα φυτά αυτά μπορούν να εφαρμοστούν λιπάσματα ή χημικά μυκητοκτόνα χωρίς να δημιουργήσουν πρόβλημα στην μυκόριζα. Δεν έχει κάποιο περιορισμό όσον αφορά το pH και την χρήση των κοινών χημικών που χρησιμοποιούνται.

Επειδή τα σπόρια του μύκητα θέλουν κάποιες ημέρες για να βλαστήσουν και να αρχίσουν να «ψάχνουν» για ρίζα με την οποία θα συμβιώσουν, μπορεί το μίγμα να ετοιμαστεί και νωρίτερα έως 1 εβδομάδα.

Τα οφέλη της συνύπαρξης γίνονται εμφανή μετά από 3 εβδομάδες τουλάχιστον.

Το προϊόν είναι ασφαλές για τον χρήστη και μπορεί να διατηρηθεί για 1 έτος τουλάχιστον μετά το άνοιγμα, αρκεί να μην έρθει σε επαφή με υγρασία ή άμεση ηλιακή ακτινοβολία.

Διαθέσιμες συσκευασίες: 2 Kgr

 

 

POSIDONE για ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΓΕΝΙΚΑ
Το
POSIDONE είναι ένα εξαιρετικό σκεύασμα με βάση το ιώδιο, ιδανικό για την απολύμανση γλαστρών, δίσκων, πάγκων, δαπέδων, γεωυφάσματος, διαδρόμων, εξοπλισμού, δικτύων ποτίσματος, εργαλείων κλπ.

Δημιουργούμε ένα διάλυμα POSIDONE 300cc ανά 100Lt νερό και τοποθετούμε μέσα τα γλαστράκια ή τους δίσκους που θα χρησιμοποιήσουμε ξανά, ή ψεκάζουμε πολύ καλά όλες τις επιφάνειες.

Δεν υπάρχει κίνδυνος διάβρωσης.

Μπορούμε να ψεκάσουμε τους πάγκους ή να το περάσουμε μέσα από το δίκτυο με τις σταγόνες για να καθαρίσουμε τα άλγη που πιθανόν αναπτύχθηκαν.

 


 

POSIDONE για ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΦΥΛΛΩΜΑΤΟΣ
Για ΜΥΚΗΤΕΣ
Downy Mildew, Powdery mildew, Botrytis, Alternaria, Stemphylium, Apple scab, Anthracnose, Puccinia, Cercospora (Ωίδιο, Βοτρύτης, Αλτερνάρια, Ανθράκνωση, Κερκόσπορα κ.α)

Το σκεύασμα είναι με βάση το ιώδιο και ερχόμενο σε επαφή με το φύλλωμα απολυμαίνει - σκοτώνει οποιοδήποτε μύκητα ή βακτήριο βρει πάνω στο φύλλο. Δε δρα διασυστηματικά. Απλά βοηθά να μειωθεί δραστικά το μόλυσμα.

Θέλει καλή κάλυψη του φυτού μέχρι να υπάρξει απορροή.

Επίσης το ιώδιο βοηθά στην επούλωση πληγών που μπορεί να γίνουν κατά το καθάρισμα των φύλλων από τα φυτά.

Η δόση είναι 250-300cc POSIDONE ανά 100Lt νερό και εφαρμόζεται μόνο του. Η δράση που παύει να υφίσταται από την στιγμή που θα στεγνώσει η ψεκασθείσα επιφάνεια. Στην συνέχεια και μετά από 3 - 4 ημέρες εφαρμόζουμε το QUADRIFOLIA (επίσης βάκιλοι) το οποίο δρα θεραπευτικά και υπάρχει στο φύλλωμα για 7 - 10 ημέρες. Μπορεί να συνδυαστεί και με χημικό σκεύασμα.

MARIPOSA (
βάκιλοι) ΛΕΠΙΔΟΠΤΕΡΑ - ΔΙΠΤΕΡΑ - ΥΛΕΜΥΙΑ - ΣΚΙΑΡΙΔΕΣ

 


Εφαρμόζουμε το σκεύασμα MARIPOSA 
(βάκιλοι). Απαραίτητα μαζί εφαρμόζεται και το NUTRICOL (τροφή).

Εάν πρόκειται για έντομα τα οποία υπάρχουν επάνω στο φύλλωμα εφαρμόζουμε το MARIPOSA.

Οι βάκιλοί του παρασιτούν ΜΟΝΟ τις προνύμφες. Μπορεί να συνδυαστεί με χημικά εντομοκτόνα εκτός από χαλκό και θειάφι.

Η δόση είναι 300cc στα 100Lt (1 λίτρο MARIPOSA και ½ λίτρο NUTRICOL ανά 2 στρέμματα). Επαναλαμβάνουμε μετά από 6 - 7 ημέρες τουλάχιστον άλλη μια φορά. Εάν πρόκειται για σκιαρίδες που εκκολάπτονται και ζουν στην ρίζα κοντά στον λαιμό των φυτών, εφαρμόζεται το σκεύασμα με στοχευμένο ψεκασμό στον λαιμό του φυτού.

Διαθέσιμες συσκευασίες: 1Lt, 5Lt

 

 

ΚΥΚΛΑΜΙΝΑ


POSIDONE για απολύμανση.

RIZOSPRINT για δυνατό ριζικό σύστημα.

RADISCUDO για το φουζάριο.

 

 

ΠΟΪΝΣΕΤΙΑ


RIZOSPRINT για δυνατό ριζικό σύστημα.

MARIPOSA για υλέμυια, σκιαρίδες.

 

 

ΒΙΝΚΑ


POSIDONE για απολύμανση.

RADISCUDO για τη φυτόφθορα.

 

 

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ


POSIDONE για τον περονόσπορο (αποτελεσματικότητα ~60%).

RADISCUDO για το φουζάριο.

 

 

ΠΕΛΑΡΓΟΝΙΑ - ΓΕΡΑΝΙΑ


RADISCUDO για καταπολέμηση του βοτρύτη.

RIZOSPRINT στα grandiflorum για δυνατό ριζικό σύστημα.

  


ΑρχικήΠολλαπλασιαστικό ΥλικόΕφόδιαΚηποτεχνία - ΚηπουρικήΝέα ΠροιόνταΚατάλογοι - ΦυλλάδιαΤεχνική ΥποστήριξηΦωτογραφίεςΕπικοινωνία