Planty
ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ & ΕΦΟΔΙΑ
ΑρχικήΠολλαπλασιαστικό υλικόΕφόδιαΚηποτεχνία-ΚηπουρικήΝέα προιόνταΚατάλογοι-ΦυλλάδιαΤεχνική υποστήριξηΦωτογραφίεςΕπικοινωνία
Κύλινδροι πολλαπλασιασμού (GreenPlugs)
Επαγγελματικές τύρφες
Περλίτης, Βερμικουλίτης, Ζεόλιθος
Πλαστικά καλλιέργειας
Επαγγελματικά λιπάσματα, Χηλικός σίδηρος, Λιπασματοδιανομέας
Καλάμια υποστύλωσης, Ταμπελάκια σπορείου, Σακούλες μεταφοράς
Δίχτυα σκίασης, Υφάσματα εδαφοκάλυψης & Αντιπαγετικά, Σκιαστικά θερμοκηπίου
Δοσομετρικές αντλίες, Αρδευτικά
Βιολογικά σκευάσματα
Βιολογικά σκευάσματα

Απολυμαντικό σκεύασμα POSIDONE


 

- Για απολύμανση:
Το POSIDONE είναι ένα εξαιρετικό σκεύασμα με βάση το ιώδιο, ιδανικό για την απολύμανση γλαστρών, δίσκων, πάγκων, δαπέδων, γεωυφασμάτων, διαδρόμων, δικτύων ποτίσματος και λοιπού γεωργικού εξοπλισμού. 

Για να το εφαρμόσετε δημιουργείτε ένα διάλυμα 300cc 
POSIDONE ανά 100lt νερό και το τοποθετείτε μέσα στις γλάστρες ή τους δίσκους που θα χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να το ψεκάσετε στους πάγκους, τα δάπεδα, τα γεωυφάσματα και τους διαδρόμους ή να το περάσετε μέσα στο δίκτυο ποτίσματος για να καθαρίσετε τα άλγη που πιθανόν έχουν αναπτυχθεί. Δεν υπάρχει κίνδυνος διάβρωσης.

- Για προσβολές φυλλώματος από μύκητες (Downy mildew, Powdery 
mildew, Stemphylium, Apple scab, Anthracnose, Puccinia, Cercospora, Ωίδιο, Βοτρύτης, Αλτερνάρια, Ανθράκνωση, Κερκόσπορα κ.α.):  
Το POSIDONE ερχόμενο σε επαφή με το φύλλωμα του φυτού απολυμαίνει-σκοτώνει οποιοδήποτε μύκητα ή βακτήριο βρει. Δε δρα διασυστηματικά αλλά βοηθά δραστικά στη μείωση του μολύσματος. Ακόμα, συμβάλλει στην επούλωση των πληγών που μπορεί να έχουν γίνει κατά το κούρεμα ή το κλάδεμα του φυτού.

Η δόση είναι 
250-300cc POSIDONE ανά 100lt νερό. Η δράση του παύει να υφίσταται από τη στιγμή που θα στεγνώσει η ψεκασθείσα επιφάνεια. Στη συνέχεια, και μετά από 3-4 ημέρες, εφαρμόζετε το QUADRIFOLIA το οποίο δρα θεραπευτικά και διατηρείται στο φύλλωμα για 7-10 ημέρες. Έχει τη δυνατότητα να συνδυαστεί και με άλλα χημικά σκευάσματα.
Συσκ: 1lt, 5lt


Βάκιλος RADISCUDO

  

Χρησιμοποιείται για μύκητες που προσβάλλουν το ριζικό σύστημα όπως Fusarium, Pythium, Phytophthora, Verticillium, Rhizoctonia, Sclerotinia, Phoma.

Η δόση είναι 1.000cc RADISCUDO ανά 100lt νερό. Συνδυάζεται με οποιοδήποτε χημικό μυκητοκτόνο εκτός από χαλκό και θειάφι πριν ή κατά τη μεταφύτευση. Εμβαπτίζετε ή ποτίζετε τους δίσκους σποροφύτων ή μοσχευμάτων. 

Ο βάκιλος επενδύει τη ρίζα, ενώ εισέρχεται και διασυστηματικά εκλύοντας ένζυμα που εμποδίζουν ή σκοτώνουν τα παθογόνα του ριζικού συστήματος (Πύθιο, Φυτόφθορα, Ριζοκτόνια, Φουζάριο, Βερτιτσίλιο, Σκληρωτίνια κλπ). Δεν αποικίζει, δεν πολλαπλασιάζεται και δεν παρασιτεί στους μύκητες αλλά εμποδίζει την ανάπτυξή ιών με τα ένζυμα που παράγει.
 

Εφαρμόζεται προς το τέλος του ποτίσματος ώστε να μείνει στη ρίζα και να μη βγει από τη γλάστρα. 
Στις περιόδους κατά τις οποίες παρατηρείται έξαρση παθογόνων, συνιστάται η εφαρμογή του σκευάσματος ανά 2 εβδομάδες μόνο του ή μαζί με κάποιο χημικό σκεύασμα. Η διάρκεια δράσης του σκευάσματος είναι 2 εβδομάδες. 
Συσκ: 1lt, 5ltΒάκιλος MARIPOSAΧρησιμοποιείται για έντομα όπως λεπιδόπτερα, δίπτερα, υλέμυια και σκιαρίδες. Απαραίτητα μαζί εφαρμόζετε και το NUTRICOL. Εάν πρόκειται για έντομα τα οποία υπάρχουν επάνω στο φύλλωμα εφαρμόζετε μόνο το MARIPOSAΜπορεί να συνδυαστεί με χημικά εντομοκτόνα εκτός από χαλκό και θειάφι. Οι βάκιλοι παρασιτούν μόνο τις προνύμφες. 

Η δόση είναι 300cc 
MARIPOSA στα 100lt (1lt MARIPOSA και ½lt NUTRICOL ανά 2 στρέμματα). Μετά από 6-7 ημέρες επαναλάβετε τουλάχιστον άλλη μια φορά. Εάν πρόκειται για σκιαρίδες που εκκολάπτονται και ζουν στη ρίζα κοντά στο λαιμό των φυτών, το σκεύασμα 
εφαρμόζεται με στοχευμένο ψεκασμό στο λαιμό του φυτού.
Συσκ: 1lt


Μυκόριζα RIZOSPRINTΧρησιμοποιείται για τη δημιουργία πλούσιου ριζικού συστήματος. Είναι στερεό και δεν διαλύεται στο νερό. Εφαρμόζετε μόνο με ανάμειξη με την τύρφη ή το υπόστρωμα. 

Κατά τη σπορά ή τη μεταφύτευση αναμειγνύετε 2-2,5 κιλά RIZOSPRINT ανά 1 κυβικό χώματος. Εκεί βάζετε τους σπόρους, τα σπορόφυτα ή τα μοσχεύματα. Η συμβίωση του RIZOSPRINT με το φυτό:
- αυξάνει το ριζικό σύστημα και βοηθά στην 
καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων, του νερού και αντοχή σε επιθέσεις παθογόνων,
- βοηθά στην ξυλοποίηση της ρίζας,
- διεγείρει την παραγωγή αντιοξειδωτικών ουσιών ενδογενώς, οι οποίες ενισχύουν την ανάπτυξη του φυτού.

Ακόμα, μπορούν να εφαρμοστούν λιπάσματα ή χημικά μυκητοκτόνα χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στη μυκόριζα. Δεν έχει κάποιο περιορισμό όσον αφορά το 
pH και τη χρήση των κοινών χημικών που χρησιμοποιούνται. Επειδή τα σπόρια του μύκητα θέλουν κάποιες ημέρες για να βλαστήσουν και να αρχίσουν να «ψάχνουν» για ρίζα με την οποία θα συμβιώσουν, μπορεί το μίγμα να ετοιμαστεί και έως μία εβδομάδα 
νωρίτεραΤα οφέλη της συνύπαρξης γίνονται εμφανή μετά από 3 εβδομάδες τουλάχιστον. 

Το προϊόν είναι ασφαλές για τον χρήστη και μπορεί να διατηρηθεί για 1 έτος τουλάχιστον μετά το άνοιγμα, αρκεί να μην έρθει σε επαφή με υγρασία ή άμεση ηλιακή ακτινοβολία.
Συσκ: 1kg


Βάκιλος QUADRIFOLIA

Δρα θεραπευτικά και είναι ειδικό για Βοτρύτη, Ωίδιο, Αλτερνάρια, Ανθράκωση και Κερκόσπορα.
Συσκ: 1 LT, 5 LTΓενικές οδηγίες

Φυτό

Σκεύασμα

Κυκλάμινο

 

POSIDONE για απολύμανση.
RIZOSPRINT για δυνατό ριζικό σύστημα.
RADISCUDO για το φουζάριο.

Ποϊνσέτια

RIZOSPRINT για δυνατό ριζικό σύστημα.
MARIPOSA για υλέμυια, σκιαρίδες.

Βίνκα

POSIDONE για απολύμανση.
RADISCUDO για τη φυτόφθορα.

Βασιλικός

POSIDONE για τον περονόσπορο (αποτελεσματικότητα ~60%).
RADISCUDO για το φουζάριο.

Πελαργόνι-Γεράνι

RADISCUDO για καταπολέμηση του βοτρύτη.
RIZOSPRINT στα grandiflorum για δυνατό ριζικό σύστημα.


 
 
ΑρχικήΠολλαπλασιαστικό υλικόΕφόδιαΚηποτεχνία-ΚηπουρικήΝέα προιόνταΚατάλογοι-ΦυλλάδιαΤεχνική υποστήριξηΦωτογραφίεςΕπικοινωνία